Antena Meniu Search
x

Video Rezultate admitere liceu 2022. Elev cu media 9,54, respins după repartizarea computerizată

Absolvenţii de clasa a opta au aflat dacă au intrat sau nu la liceul dorit. Subiectele uşoare de la Evaluarea Naţională au făcut ca mediile elevilor să fie foarte mari, iar note de peste 9,50 să nu mai poată asigura un loc la un liceu de top.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 14.07.2022, 15:37

Vezi și

Din păcate au fost foarte mulţi elevi nerepartizaţi în această etapă de înscriere la liceu. Vorbim despre 6.852 de elevi care au fost nerepartizaţi. Asta înseamnă că ei au avut medii, poate unii dintre ei foarte mari, dar totuşi nu au reuşit să intre la liceul dorit, dar nici la alte licee.

 256 de elevi au medii peste 8 sau chiar 9 şi nu au reuşit să intre la niciun liceu. Şi asta s-a întâmplat, din păcate, pentru că nu au reuşit să completeze corect fişele de înscriere. Nu au calibrat mediile de anul trecut cu mediile de anul acesta şi au crezut că vor intra la un liceu anume, dar iată că mediile au fost mult mai mari. 

Notele de la Evaluare Naţională din anul 2022 au fost mult mai mari faţă de anii trecuţi, aşa că repartizarea şi ierarhia elevilor a fost dată peste cap.  Ca să vă faceţi o idee, puţin peste 1.000 de elevi au fost nerepartizaţi anul trecut, faţă de anul acesta, când avem aproape 7.000. 

Elevul care a fost respins cu cea mai mare medie are media 9,54 şi este din Cluj Napoca. S-a întâmplat asta din păcate pentru că listele cu opţiuni de înscriere la liceu au fost completate greşit, mai exact nu au fost trecute destule opţiuni.

Pe acelaşi subiect

Topul liceelor cu cele mai mari note de admitere

Dacă ne uităm la topul specializărilor, atunci vedem o listă care cuprinde Colegiul Sfântul Sava pe primul loc şi mai apoi Colegiul Gheorghe Lazăr, din Capitală, dar şi Colegiul Fraţii Buzeşti din Craiova şi Colegiul Ion Brătianu din Piteşti. Ultima medie de admitere pentru cel mai bun liceu este 9.89.

Situaţia pe judeţe şi în Bucureşti privind admiterea la liceu

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee a elevilor care au susţinut Evalurea Naţională 2022, pe site-ul admitere.edu.ro.

Pentru a verifica la ce liceu au intrat, candidaţii trebuie să aibă la îndemână codul unic primit la examenul de Evaluare Naţională, cu ajutorul căruia vor vedea la ce liceu au fost repartizaţi şi la ce specializare au fost repartizaţi.

Repartizarea computerizată ţine cont de preferinţele completate de către elevi şi părinţi, dar şi de media de admitere. Elevii şi părinţii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi. Acesta se compune din media la Evaluarea Naţioală, în proporţie de 80%, şi media generală a claselor V-VIII, în proporţie de 20%.

Ce urmează după ce elevii au aflat la ce liceu au intrat

După repartizarea computerizată, în perioada 15 – 20 iulie 2022, are loc Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. În 25 iulie, se afişează locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere şi începe cea de-a doua etapă de repartizare, cu procedurile prliminare. Repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 4-5 august.

Ce acte sunt necesare la înscrierea la liceu

În perioada 15-20 iulie 2022, candidaţii depun/transmit, la unităţile de învăţământ liceal la care au fost declaraţi admişi, dosarele de înscriere, cuprinzând actele de studii în original.

  • cererea de înscriere;
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere;
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională;
  • foaia matricolă pentru clasele 5-8, cu calculul mediei generale;
  • fişa medicală;

A doua etapă de admitere la liceu

  • 25 iulie 2022 - Afişarea centrului de admitere şi a situaţiei locurilor rămase libere;
  • 26 iulie 2022 - Înscrierea candidaţilor pentru probele de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă;
  • 27-28 iulie 2022 - Desfăşurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă;
  • 28-29 iulie 2022 - Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă;
  • 1-3 august 2022 - Primirea cererilor de înscriere a candidaţilor care au fost repartizatţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaţilor respinşi, precum şi a candidaţilor care nu au fost repartizaţi computerizat;
  • 4-5 august 2022 - Repartizarea candidaţilor din etapa a doua, de către comisia de admitere judeţeană / a municipiului Bucureşti;
  • 6 august 2022 - Transmiterea către Centrul naţional de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Rezultate admitere liceu 2022. Elev cu media 9,54, respins după repartizarea computerizată