Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 25 iulie 2022. Presiune tot mai mare pe umerii românilor cu rate la bancă

Știrile zilei, 25 iulie 2022, prezentate de Alessandra Stoicescu.

de Redactia Observator

la 26.07.2022, 23:59

Presiune tot mai mare pe umerii românilor cu rate la bancă
Presiune tot mai mare pe umerii românilor cu rate la bancă - Profimedia Images

Știrile zilei, 25 iulie 2022

1) Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Lucian Duţă a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare. Fostul PDL-istluase o mită de 6 milioane de euro de la două firme de software care au încheiat contracte cu CNAS.

2) Presiunea este tot mai mare pe umerii românilor cu rate la bancă. Indicele ROBOR la 3 luni în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei a făcut un salt uriaş spre o valoare record a ultimilor 12 ani: 7,51%.

3) Românii nu se vor mai putea baza pe faptul că își pot păstra banii în conturi Revolut, feriți de ochii autorităților sau ai altor instituții bancare. Instanţa din România a decis că persoanele cu conturi Revolut pot fi supuse popririi. 

4) Peste 100.000 de hectare de culturi agricole sunt afectate de seceta extremă din România. Pentru că nu mai au ce să le dea să mânânce, mulţi fermieri îşi duc animalele la abatoare. Consecinţele le vom resimţi şi anul viitor, spun oficialii.

5) Organizatorii Eurovision au confirmat oficial faptul că ediţia concursului din 2023 va fi mutată din cauza războiului care are loc în Ucraina. Astfel, Marea Britanie este noua ţară gazdă a ediţiei de anul viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Update » Știrile zilei, 25 iulie 2022. Presiune tot mai mare pe umerii românilor cu rate la bancă