Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 29 iunie 2021. Trei miliarde de doze de vaccin anti-covid, administrate în lume; Renate Weber îşi reia funcţia de Avocat al Poporului

Știrile zilei, 29 iunie 2021, prezentate de Rosse Stan.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 29.06.2021, 21:26

Rosse Stan îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Rosse Stan îți aduce cele mai importante știri ale zilei
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Știrile zilei, 29 iunie 2021

1) Revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională. Judecătorii CCR au admis sesizarea depusă de PSD şi au explicat că Renate Weber îşi va relua mandatul pentru care a fost numită de Parlament.

2) Rezultatele obţinute de elevii de clasa a 8-a la examenul de evaluare naţională au fost publicate, iar peste 76 la sută dintre copii au obţinut media 5. Au fost înregistrate şi 120 de medii de 10, de şapte ori mai puţine ca anul trecut.

3) A murit cunoscutul jurnalist Florin Condurăţeanu. Acesta avea 71 de ani şi a lucrat atât în presa scrisă, cât şi în televiziune, având peste 40 de ani de carieră jurnalistică.

4) Peste trei miliarde de vaccinuri anti-covid au fost administrate în lume, potrivit ultimului bilanţ. În Uniunea Europeană jumătate din populaţie a primit cel puţin o doză de ser, în timp ce 32% dintre europeni au fost vaccinaţi complet.

Aproximativ 40% dintre dozele administrate în lume - 1,2 miliarde - au fost administrate în China, urmată de India - 329 de milioane - şi Statele Unite - 324 de milioane de doze de vaccin anticovid.

5) Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat proiectul USR-PLUS ce acordă o zi liberă persoanelor care vor să se vaccineze anti-Covid. Iniţiativa a primit 263 de voturi "pentru", 30 "contra" şi patru abţineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Update » Știrile zilei, 29 iunie 2021. Trei miliarde de doze de vaccin anti-covid, administrate în lume; Renate Weber îşi reia funcţia de Avocat al Poporului