Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 5 august 2022. Primele concluzii după recensământul populației

Știrile zilei, 5 august 2022, prezentate de Alessandra Stoicescu.

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 21:39

Alessandra Stoicescu îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Alessandra Stoicescu îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 5 august 2022

1) Primele date ale recensământului arată că România numără 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puțin decât în 2011. Alţi patru milioane de români trăiesc în străinătate, iar natalitatea a ajuns la un minim istoric.

2) Cresc din nou ratele la creditele în lei. Banca Națională a României a majorat dobânda-cheie pentru a șasea oară în acest an, în încercarea de a tempera inflația. Rata dobânzii de politică monetară a ajuns astfel la 5,50%pe an.

3) Fondul Monetar Internațional vine cu o propunere controversată. Să nu mai primim niciun fel de ajutor de la stat pentru plata facturilor. FMI crede că dacă vor suporta prețurile mari la energie, oamenii vor consuma mai puțin.

4) Vladimir Putin şi Recep Erdogan s-au întâlnit pentru a doua oară în ultima lună, de data asta la Soci. Cei doi au vorbit din nou despre posibilitatea încheierii războiului din Ucraina, dar și despre o ofensivă turcă în nordul Siriei. 

5) Viktor Orban a fost ovaţionat în Statele Unite, la conferinţa conservatorilor americani. Invitat de Donald Trump, premierul maghiar le-a ţinut americanilor acelaşi discurs radical şi naţionalist pe care l-am auzit luna trecută, la Tuşnad. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Update » Știrile zilei, 5 august 2022. Primele concluzii după recensământul populației