Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 8 octombrie 2021. Uzina Dacia a întrerupt activitatea, pe fondul crizei componentelor electronice

Știrile zilei, 8 octombrie 2021, prezentate de Rosse Stan.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 08.10.2021, 16:27

Rosse Stan iti prezinta cele mai importante ştiri ale zilei
Rosse Stan iti prezinta cele mai importante ştiri ale zilei

Știrile zilei, 8 octombrie 2021

1) Aproximativ 11.000 de salariaţi ai uzinei Dacia din judeţul Argeş au rămas vineri acasă. Fabrica a fost nevoită să întrerupă activitatea pe fondul crizei componentelor electronice care afectează industria de profil.

2) Românii vor fi îndemnaţi prin sistemul RO-Alert să se protejeze împotriva Covid şi să se vaccineze. Valeriu Gheorghiţă a anunţat că alertele vor fi trimis săptămânal, pe fondul creşterii numărului de infectări.

3) Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe baza acesteia se stabilesc regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

4) Suedia a anunţat că suspendă utilizarea vaccinului anti-covid de la Moderna pentru persoanele sub 30 de ani. Autorităţile au luat această decizie din cauza riscului de inflamaţie cardiacă la tineri.

5) Valeriu Gheorghiţă a anunţat că persoanele cu răspuns imun scăzut vor primi trei doze iniţiale de vaccin anti-covid. Recomandarea mai prevede ca acestea să primească şi un rapel după şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Update » Știrile zilei, 8 octombrie 2021. Uzina Dacia a întrerupt activitatea, pe fondul crizei componentelor electronice