Meniu
Search
x

Video Știrile zilei, 8 septembrie 2021. Aprobarea PNRR ar putea fi întârziată; Sute de copii au fost evacuaţi din Afganistan

Știrile zilei, 8 septembrie 2021, prezentate de Rosse Stan.

De Rosse Stan la 08.09.2021, 11:40

Știrile zilei, 8 septembrie 2021

1) Klaus Iohannis şi Dan Barna nu au ajuns la nicio soluţie pentru rezolvarea crizei politice din coaliţia de guvernare. Liderul USR PLUS spune că întâlnirea cu preşedintele a fost una formală, de care este dezamăgit.

2) Agenţia de rating Fitch apreciază că prăbuşirea guvernului de coaliţie al României ar putea perturba eforturile de consolidare fiscală. Totodată aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar putea întârzia.

3) Leul şi-a accelerat tendinţa de depreciere în ultima săptămână, pe fondul tensiunilor politice interne. Moneda românească este singura din Europa Centrală şi de Est care s-a depreciat în acest an în raport cu euro.

4) Preţurile criptomonedelor au scăzut din cauza unor întreruperi ale platformelor de tranzacţionare. Problemele au fost accentuate şi de faptul că El Salvador a devenit prima ţară care a adoptat Bitcoin ca mijloc de plată.

5) UNICEF a anunţat că sute de copii au fost evacuaţi din Afganistan fără familiile lor. Experţii spun că instituţionalizarea minorilor este ultima soluţie şi este una doar temporară.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Update » Știrile zilei, 8 septembrie 2021. Aprobarea PNRR ar putea fi întârziată; Sute de copii au fost evacuaţi din Afganistan