Antena Meniu Search
x

11 județe intră de diseară sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a noi avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. De asemenea, o informare de caniculă este valabilă vineri și sâmbătă, în mai multe zone din țară.

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 12:38

În intervalul 23 iunie, ora 20.00 – 24 iunie, ora 4.00, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de intensificări ale vântului și vijelii, valabilă în Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80...100 km/h) și vijelii.

Sunt vizate județele: Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. 

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Tot de diseară, dar de la ora 19.00, intră în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până sâmbătă, la ora 10.00. În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Potrivit ANM, sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

Pe acelaşi subiect

Informare meteo de caniculă

Pentru vineri și sâmbătă este valabilă și o informare meteorologică de caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.

Caniculă și disconfort ridicat în București

ANM a emis vineri o prognoză meteo specială pentru București, valabilă până sâmbătă seară. Meteorologii anunță că vremea va fi călduroasă, caniculară în după-amiaza zilei de sâmbătă (24 iunie). Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 34...36 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » 11 județe intră de diseară sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până sâmbătă