Antena Meniu Search
x

Video Străzi inundate și mașini înghițite de ape, după avertizările cod roșu de vreme rea. Ploile torențiale au făcut ravagii în țară

Temperaturile extreme au adus furtuni puternice şi vijelii în mai multe judeţe din ţără. În judeţul Mureş mai multe drumuri şi gospădării au fost inundate, iar în oraş apa a intrat chiar şi în blocuri. În Sibiu precipitaţiile au atins 80 de litri pe metru pătrat. Oamenii au privit neputincioşi cum maşinile le sunt înghiţite de ape. Vreme rea a făcut ravagii şi în mai multe ţări din Europa, dar şi peste ocean. 

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 09:09

Vezi și

În Târgu Mureş a fost cod roşu de ploi torenţiale şi vijelii puternice. Şoselele din oraş au fost complet inundate, iar maşinile au înaintat cu greu. Apa a ajuns chiar şi în blocurile oamenilor. 

Femeie: La mine venea din baie şi apa a intrat în cameră. Am avut noroc că am reacţionat repede şi am adus-o pe hol. Şi e mai uşor să o strâng de pe hol decât din casă. 

Şi în comunele Nazna și Cristești gospodăriile şi curţile oamenilor au fost complet inundate. Zeci de pompieri au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa. 

Mașini înghițite de ape în Sibiu, după codul roșu de vreme rea

Pe acelaşi subiect

Cod roşu de vreme rea a fost şi în judeţul Sibiu. Peste 20 de locuinţe din comuna Iacobeni au fost afectate de inundaţii. Oamenii au privit disperaţi cum maşinile şi utilajele le sunt înghiţite de ape. 

Drumul forestier din comuna Cormaia, din judeţul Bistriţa a fost complet blocat de aluviunile care s-au scurs de pe versanţi. Un echipaj a intervenit la faţa locului pentru a debloca drumul. Ieri în toată ţara au fost înregistrate 12 coduri portocalii, 19 galbene şi unul roşu. Şi vremea rea va continua.

Oana Catrina, meteorolog ANM: În seara zilei de sâmbătă și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, așteptăm manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Cu alte cuvinte averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și, foarte probabil, vijelii și căderi de grindină.  

Vremea instabilă s-a resimţit şi peste ocean

În Colorado, grindina puternică i-a surprins pe americani la un concert. Şapte oameni au ajuns la spital cu răni, iar alţi zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale. În Texas însă, patru oameni au murit în urma mai multor furtuni însoţite de tornade

Şi pe continentul european vremea s-a dezlănţuit. În Germania, ploile puternice şi vântul au dus la inundarea străzilor, dar şi la prăbuşirea mai multor copaci, unele regiuni aflându-se sub cod roşu de vijelii. Şi în Cehia şi Austria au fost emise ieri după amiază  coduri de furtuni puternice şi grindină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Străzi inundate și mașini înghițite de ape, după avertizările cod roșu de vreme rea. Ploile torențiale au făcut ravagii în țară