Antena Meniu Search
x

Video "Uită-te cum l-a luat, bă! Vai de mine şi de mine!" Furia naturii i-a îngrozit pe hunedoreni. Din spatele ferestrelor, au privit neputincioși prăpădul

45 de avertizări nowcasting au fost emise ieri, în mai multe zone din ţară, dar şi un cod roşu şi 16 portocalii de vreme rea. Vântul violent a smuls din rădăcini zeci de copaci şi a luat pe sus acoperişuri de blocuri, iar mai multe maşini au fost distruse. Inundaţiile au completat tabloul unei zile de coşmar.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 08:34

Vezi și

Furtuna a lovit brusc ieri oraşul Hunedoara. Rafalele furioase au smuls acoperişul ca pe o pană şi l-au azvârlit în blocul vecin.

Pe scara lor! Uită-te dar cum l-a luat de sus, bă!

Din spatele ferestrelor, locatarii speriaţi au căutat un loc sigur să se adăpostească. Bucăţile de tablă de pe clădiri au fost aruncate în parcări, peste maşini.

Da, a fost exact pe maşină. Am tras eu lemnul

Pe acelaşi subiect

Vai de mine şi de mine!

Acoperiş smuls de vânt și aruncat în geamurile balconului din blocul vecin, în Hunedoara

Un alt acoperiş smuls de vânt a fost aruncat direct în geamurile unui balcon din blocul vecin. 

Uită-te, dar cum l-a luat de sus, bă!

Furtuna a adus ploaie torenţială, care a inundat mai multe străzi din Hunedoara. Vântul puternic a doborât şi un zid peste mai multe maşini şi a secerat, parcă, mai mulţi copaci, iar mai multe drumuri au fost blocate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Roxana Mateuţ, ISU Hunedoara: Pentru înlăturarea fenomenelor meteorologice, 80 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara au intervenit cu 9 autospeciale şi 10 motofierăstraie în mai multe localităţi hunedorene. În urma vijeliilor şi a ploilor torenţiale au fost afectate 18 localităţi, fiind afectaţi circa 5.300 consumatori de energie electrică.

Furia naturii a fost atât de violentă încât mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi doborâţi pe calea ferată. Zeci de minute traficul feroviar a fost închis pe ruta Hunedoara-Simeria. Probleme au fost şi în oraşele Călan şi Orăştie, unde arborii au fost rupţi de rafale, iar ploaia torenţială a inundat mai multe străzi.

Urgie a fost şi în judeţul Satu Mare

În localitatea Santău, o casă a fost mistuită de flăcări, după ce un fulger a lovit acoperişul. Din cauza vântului puternic exista pericolul ca vâlvătaia să se extindă şi la casele vecine. 

Codul roşu de vijelii şi grindină a lovit 16 localităţi din judeţul Bihor. Vijelie a fost şi în Oradea. Iar în comuna Mogoşani, din Judeţul Dâmboviţa, o creangă groasă a fost ruptă de vijelie şi purtată ca o pană de rafalele de vânt.

A rupt pomul! Te uiţi cum o creangă a căzut.Tu nu vezi? Uite-o! S-a rupt...

La Roman, doi oameni şi-au simţit sfârşitul aproape, când mai multe crengi groase, rupte de vânt, au căzut peste maşina în care erau. Şoferul a reuşit să iasă singur. Pasagera din dreapta a avut nevoie de ajutorul pompierilor ca să iasă din automobilul făcut praf. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » "Uită-te cum l-a luat, bă! Vai de mine şi de mine!" Furia naturii i-a îngrozit pe hunedoreni. Din spatele ferestrelor, au privit neputincioși prăpădul