Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Aproape toată țara intră duminică sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme extremă. Caniculă în 32 de județe și București

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri noi avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă, care vizează inclusiv Capitala. Specialiştii au extins pentru duminică alertele de căldură extremă în aproape toată ţara.

de Redactia Observator

la 24.08.2024 , 10:27

ANM anunță că, la această oră, sunt în vigoare mai multe alerte de caniculă, cod galben și cod portocaliu. Duminică, valul de căldură va persista și va continua să se extindă.

România, sub alerte cod galben și cod portocaliu de caniculă

Valul de căldură va persista și se va extinde sâmbătă. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, ANM emițând cod galben. Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Pentru a douăsprezecea zi consecutiv, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade. 

Valul de căldură va continua să se extindă duminică

În nordul și centrul Crișanei, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală va fi caniculă, ANM emițând cod galben. Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade. 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade Celsius. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Vremea » Aproape toată țara intră duminică sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme extremă. Caniculă în 32 de județe și București