Antena Meniu Search
x

Alertă de furtuni, grindină și ploi torențiale în jumătate de țară. Coduri galben şi portocaliu de vreme severă în următoarele 24 de ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben şi portocaliu de vreme severă, valabile în jumătate de ţară. Potrivit specialiştilor, sunt aşteptate frecvente descărcări electrice, ploi torenţiale şi pe alocuri vijelii și grindină.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.08.2021, 10:45

Vizate de codurile galben şi portocaliu sunt Capitala şi 27 de judeţe.

Cod galben de ploi şi vijelii, în următoarele 24 de ore

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00

Pe acelaşi subiect

Potrivit avertizării ANM, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp. Notă: astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

meteoromania.ro

Cod portocaliu de vreme severă până joi dimineaţă

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Interval de valabilitate 18 august, ora 14:00 – 19 august, ora 06:00

În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70...90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...70 l/mp.

Bucureștenii scapă de caniculă și se pregătesc de vijelii

Meteorologii anunță că bucureștenii au scăpat de caniculă, însă se pregătesc de vijelii și averse torențiale. Prognoza este valabilă până joi dimineață.

Prognoza specială este valabilă până joi, la ora 8.00. Meteorologii anunță că valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă. Temperatura maxima se va situa în jurul a 32 de grade Celsius, iar minima va fi de 16...17 grade. În special după amiaza, înnorările se vor accentua și vor fi perioade în care se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și posibil grindină. Cantităţile de apă pe intervale scurte de timp sau prin acumulare vor depăși 10...15 l/mp și izolat peste 25 l/mp, precizează reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Temperaturile scad ușor în a doua parte a lunii august

Temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele normale săptămâna aceasta, apoi, la începutul lunii septembrie devin normale pentru începtul toamnei, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care a realizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

16 - 23 august

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, dar cu o abatere termică local pozitivă în sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

23 - 30 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare în regiunile vestice și nord-vestice.

30 - 6 septembrie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile estice, dar și ușor mai ridicate în cele vestice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sud- vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

6 - 13 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu o ușoară tendință local deficitară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Alertă de furtuni, grindină și ploi torențiale în jumătate de țară. Coduri galben şi portocaliu de vreme severă în următoarele 24 de ore