Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul care a lovit nordul Turciei a lăsat prăpăd în urma lui. Imaginile dezastrului sunt apocaliptice

Vremea a luat-o razna. Un ciclon puternic şi inundaţii violente au lovit nordul Turciei. Într-un oraş de pe litoralul Mării Negre, apa a depăşit patru metri înălţime, a luat pe sus zeci de maşini şi a forţat oamenii să se refugieze pe acoperişuri. Cel puţin şase oameni au murit.

de Redactia Observator

la 12.08.2021, 20:31

Vezi și
  • Turcia a fost lovită de o serie de catastrofe naturale în această vară.

Maşini lovite şi un val de noroi care duce semne de circulaţie, copaci şi mobilier stradal. Câteva ore de ploaie torenţială au avut efectul unui tsunami în nordul Turciei.

În Bozkurt, oraş de pe litoralul Mării Negre, apa a depăşit şi patru metri înălţime. Torenţii formaţi pe străzi au măturat totul din cale. 

Apa a crescut vertiginos, iar aceşti oameni nu au mai avut timp să fugă din calea prăpădului. În 10 minute, totul a fost inundat, povestesc martorii care au fost salvaţi cu elicopterele de pe acoperişul benzinăriei unde s-au refugiat.

Turcia a fost lovită de o serie de catastrofe naturale în această vară

Sute de oameni au avut nevoie de sprijinul salvatorilor în mai multe regiuni din nordul Turciei. Imaginile dezastrului sunt apocaliptice. Puhoaiele au pus la pământ case, poduri şi au provocat alunecări de teren.

Turcia a fost lovită vara aceasta de o serie de catastrofe naturale: de la secetă până la incendii de vegetaţie şi inundaţii. Confruntaţi cu realitatea dură, mai mulţi politicieni au cerut guvernului măsuri urgente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Turcia nu a ratificat Acordul climatic din 2015. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Ciclonul care a lovit nordul Turciei a lăsat prăpăd în urma lui. Imaginile dezastrului sunt apocaliptice