Antena Meniu Search
x

ANM a emis o nouă alertă meteo. 13 judeţe lovite de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă de vreme severă imediată în 13 judeţe, valabilă astăzi, 15 mai, de la ora 14.00 până diseară la ora 22.00.

de Redactia Observator

la 15.05.2019, 13:22

Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în 13 judeţe
ANM a emis o nouă alertă meteo. 13 judeţe lovite de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele ore - Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă de vreme severă imediată în 13 judeţe, valabilă astăzi, 15 mai, de la ora 14.00 până diseară la ora 22.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 15 mai, ora 14.00 – 15 mai, ora 22.00, în județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În aceste judeţe se va manifesta averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. 

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, ANM a emis o informare meteo valabilă până vineri, la ora 10.00, interval în care în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. 

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Prognoză specială pentru Bucureşti

ANM a emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti. Astfel, până vineri, la ora 10.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor atinge 15...25 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, exceptând ziua de miercuri, când vor atinge 23...24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10...12 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » ANM a emis o nouă alertă meteo. 13 judeţe lovite de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele ore