Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de caniculă în România. Cod portocaliu în 5 județe, restul țării sub avertizare cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. O avertizare de caniculă şi disconfort termic este valabilă de miercuri până vineri, în toată ţara. Valul de căldură va fi mai accentuat în cinci județe din vestul teritoriului, care se vor afla sub cod portocaliu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.06.2021, 12:07

ANM anunţă coduri galben şi portocaliu de caniculă, respectiv furtuni, până marţi seară, în majoritatea regiunilor. De miercuri, canicula şi disconfortul termic se vor semnala în toată ţara, iar Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi sub cod portocaliu.

Cod galben de caniculă în România, de miercuri până vineri

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic

Pe acelaşi subiect

Interval de valabilitate: 23, 24 și 25 iunie

Zone afectate: toată țara

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale). Potrivit ANM, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cinci judeţe din vest, sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat

Interval de valabilitate: 23 iunie

Zone afectate:  județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22...25 de grade. Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

Vremea va fi caniculată joi și vineri, în Bucureşti

De marți până joi, la ora 9.00, vremea în București va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul după-amiezilor și al serilor, când vor fi perioade cu averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină, cu o probabilitate de manifestare mai ridicată miercuri, când și disconfortul termic va fi în creștere. 

Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade. De joi dimineața până vineri la ora 21.00, vremea va continua să se încălzească treptat și va deveni caniculară, îndeosebi în centrul orașului, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități). Probabilitatea de apariție a periodelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 18 și 21 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Alertă meteo de caniculă în România. Cod portocaliu în 5 județe, restul țării sub avertizare cod galben