Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de frig în toată țara. Cod galben de vânt puternic în zona de munte, cu rafale de peste 100 km/oră

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme severă în zona de munte, până mâine seară. Specialiștii anunță viscol puternic, cu rafale ce pot depăși 100 km/oră. De asemenea, tot până vineri seară este în vigoare o informare meteo de vreme rece în toată țara.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.09.2021, 10:36

Meteorologii au emis o avertizare vod galben de vânt puternic la altitudini de peste 1.700 de metri.

Avertizarea este în vigoare de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 23.00. În acest interval, la munte, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Vreme rece în toată țara

Pe acelaşi subiect

De asemenea, ANM a emis joi o informare de vreme deosebit de rece, valabilă până vineri seara în întreaga țară. Informarea meteorologică este în vigoare până vineri, la ora 23.00.

La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55-60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala joi și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar vineri în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0-3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Prognoza meteo 23 septembrie 2021. Temperaturile maxime nu depășesc 21 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 23 septembrie 2021. Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obișnuit, pentru această dată calendaristică. Deși valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă în regiunile vestice și sud-vestice, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată țara. Cerul va fi mai mult noros în nord, centru și nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat condiții de ploaie. La altitudini mari în Carpații Meridionali, la începutul zilei, trecător vor mai fi precipitații slabe sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul se va intensifica la munte, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăși pe creste 80...90 km/h, iar intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 40...50 km/h vor fi pe parcursul zilei și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în estul Transilvaniei și 20...21 de grade în vestul și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Mai ales dimineața, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Vremea în București 

Potrivit ANM, joi, în București vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi posibile, cu totul trecător, ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17 - 18 grade, iar cea minimă de 5 - 7 grade Celsius, mai scăzută în zona periferică.

Vineri, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineața va fi încă răcoare. Cerul va fi variabil cu unele înnorări, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de cel mult 45 - 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21 - 22 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Vremea » Alertă meteo de frig în toată țara. Cod galben de vânt puternic în zona de munte, cu rafale de peste 100 km/oră