Antena Meniu Search
x

Video După vară, iarnă | La polul frigului din România au fost -2° Celsius, oamenii au făcut focul în sobe. De când se încălzește afară

La munte, din vară am trecut direct în iarnă. A venit gerul şi a nins pe creste. Temperaturile au scăzut până la minus două grade Celsius în cel mai friguros oraş din ţară, iar oamenii au făcut foc în sobă. Frigul se mai domoleşte în câteva zile. De sâmbătă, vremea se încălzeşte în toată ţara. 

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 19:53

Vezi și

În zonele de munte din Suceava şi Maramureş, o pâclă deasă a învăluit crestele îngheţate. Iarna şi-a arătat colţii şi pe Transalpina. Turiştii care au urcat pe şoseaua dintre nori au crezut c-au greşit anotimpul. Ningea, bătea vântul şi era ceaţă. Aşa că au oprit maşinile să se bucure de primii fulgi.

Imaginile surprinse pe Vârful Omu, de meteorologul de serviciu, îţi taie respiraţia. Răsăritul a acoperit muntele în culori de foc şi gheaţă, iar zăpada a îmbrăcat indicatoarele în dantelă. 

Vremea s-a răcit brusc în toată ţara

Azi, la prânz erau cu 5-7 grade mai puţin decât ieri la amiază. Miercurea Ciuc a fost polul frigului. La prima oră, totul era încremenit sub un strat gros de brumă.

Pe acelaşi subiect

Szabo Melinda, meteorolog: În această dimineaţă, la Miercurea Ciuc, la staţia meteorologică s-au înregistrat minus două grade Celsius. 

Oamenii au făcut deja focul în sobă, iar în şcoli au fost pornite centralele.

Magdalena Dumbravă, director şcoală: De două zile am furnizat agentul termic pentru copii, este rece în clădire, iar ei cum ocupă locuri fixe, activitatea se desfăşoară greu.

Iarna va rămâne în zonele de munte până vineri

La altitudini mai mari de 1.700 de metri, vor cădea lapoviță și ninsoare, în special pe crestele Carpaților Meridionali. Acolo, stratul de zăpadă, primul din acest sezon, va fi de 10...15 cm, dar poate creşte şi mai mult deoarece vântul va sufla cu peste peste 60 km/h şi va viscoli.

Vremea va fi rece în toată țara, iar în timpul nopții în unele zone vor fi temperaturi apropiate celei de îngheţ. Vestea bună este că în weekend se va încălzi în toată ţara. În sud vor fi din nou 25 de grade Celsius, aproape ca într-o zi veritabilă de vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » După vară, iarnă | La polul frigului din România au fost -2° Celsius, oamenii au făcut focul în sobe. De când se încălzește afară