Antena Meniu Search
x

Cod galben de ninsori și viscol în jumătatea de vest a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o informare de cod galben de ninsori și viscol în jumătatea de vest a țării, valabile de sâmbătă ora 10.00 şi până duminică la ora 10.

de Redactia Observator

la 08.01.2022, 10:18

Alertă meteo de ninsori până duminică la ora 12.00. În unele zone se va depune strat de zăpadă - Shutterstock/ANM

Fenomene vizate sunt ninsori însemnate cantitativ, viscol în zona montanã înalt. În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Maramureş şi local în vestul şi nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare şi se va depune strat de zãpad[ în medie de 10...15 cm.

În Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ninge abundent, iar stratul de zãpadã nou depus va fi local consistent.

Vântul va avea intensificãri cu viteze în general de 55...65 km/h în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali unde va fi viscol.

În restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte şi izolat se va produce polei, iar în prima parte a intervalului va mai ninge, cu precãdere în dealurile sudice.

Pe acelaşi subiect

În Capitală, vremea va fi închisă și trecător se vor semnala precipitații mixte. Temperatura aerului va crește ușor pe tot parcursul intervalului, până la 1...2 grade ziua, iar noaptea spre 3...4 grade. Vântul va sufla slab și moderat. La sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Alertă de ninsori în toată ţara până duminică, la ora 12.00

Ştire iniţială: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o informare de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei.

De sâmbătă, de la ora 4.00, până duminică, la ora 12.00, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Vântul va avea intensificări

Cantitățile de apă vor fi în general de 10 - 15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 - 65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

Meteorologii spun că în restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă, cu precădere în dealurile sudice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Cod galben de ninsori și viscol în jumătatea de vest a țării