Antena Meniu Search
x

Galerie foto Alertă meteo de ninsori, viscol şi polei în România. Urmează trei zile de iarnă autentică, în majoritatea zonelor ţării

În România urmează un episod autentic de iarnă, după temperaturile pe care le-am înregistrat în ultimele zile, cu mult mai ridicate decât în mod normal. În urmă cu puţin timp, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben, dar şi o informare de răcire accentuată, vânt, polei şi ninsori care vor afecta treptat, începând de astăzi, majoritatea zonelor ţării.

de Redactia Observator

la 07.01.2024, 10:50

Meteorologii au emis, duminică dimineața, o avertizare cod galben de vânt, polei și ninsori în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, valabilă până marți dimineața. Astfel, în intervalul 7 ianuarie, ora 18.00 – 9 ianuarie, ora 10.00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm.

Harta județelor afectate de codul galben de ninsori, viscol și polei

meteoromania.ro

În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă. Potrivit ANM, la începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade Celsius, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20...-18 grade Celsius.

ANM a emis şi o informare meteorologică. Potrivit specialiştilor, aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h.

Vremea se răcește şi în Bucureşti

ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până miercuri dimineață. Astfel, luni valorile termice se vor menține peste cele specifice datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2...3 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Marți vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Trecător vor fi precipitații slabe mixte, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Alertă meteo de ninsori, viscol şi polei în România. Urmează trei zile de iarnă autentică, în majoritatea zonelor ţării