Antena Meniu Search
x

Video Luni va ninge inclusiv în Bucureşti. ANM anunță primul val de ger din acest an, după "primăvara" din weekend

De gerul Bobotezei avem maxime de până la 18 grade Celsius, însă de luni temperaturile scad semnificativ. Valorile în termometre vor ajunge la 15 grade cu minus și va ninge, inclusiv în Capitală. 

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 13:03

Vezi și

La munte, avem deja iarnă autentică. Vântul a bătut în rafale de 80-90 de kilometri pe oră la Rânca şi a transformat fulgii de zăpadă în ace de gheaţă. Asta, în timp ce pe litoral au fost cu 10 grade peste temperatura normală, mai precis 15 grade Celsius. Oamenii s-au plimbat pe plajă în tricouri, iar copiii s-au jucat în nisip ca vara. 

Primul val de ger din acest an

De luni, însă, vine iarna în majoritatea zonelor țării.

"Un val de aer rece va pătrunde în ţara noastră, așteptăm o schimbare semnificativă a vremii, comparativ cu zilele precedente. Luni spre exemplu maximele pornesc de la minus 6 grade în nordul Moldovei și se opresc la 7...8 grade Celsius în partea de sud a Olteniei, și cu 2...4 grade în Capitală", a declarat Oana Catrina, meteorolog ANM. 

Pe acelaşi subiect

După "primăvara" din acest weekend, iarna revine în forță

Meteorologii ANM au emis vineri, 5 ianuarie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 8 ianuarie - 5 februarie 2024. Astfel, după "primăvara" din acest weekend, iarna revine în forță în România, de săptămâna viitoare.

Vremea 8 - 15 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice și sud- estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, dar și ușor excedentar, local, în regiunile sudice și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 15 - 22 ianuarie 2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării și ușor mai ridicate în extremitatea de sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Vremea 22 - 29 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 29 ianuarie - 5 februarie 2024

Cu excepția regiunilor centrale, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și nord-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Luni va ninge inclusiv în Bucureşti. ANM anunță primul val de ger din acest an, după "primăvara" din weekend