Antena Meniu Search
x

Video România, lovită de un vortex polar săptămâna viitoare. Locul în care temperaturile vor scădea la -20 de grade Celsius: "Aşteptăm ger"

De Bobotează nu am avut proverbialul ger. S-au înregistrat printre cele mai mari temperaturi din ultimii 65 de ani. În unele zone ale ţării, au fost chiar 17-18 grade Celsius. Vremea bună va fi înlocuită însă rapid de un vortex polar. Săptămâna viitoare vom avea parte de ninsori, vânt puternic iar temperatura va scădea şi cu 20 de grade.

Bianca Podosu
de Bianca Podosu

la 06.01.2024, 19:59

Vezi și

Am avut una dintre cele mai călduroase dimineţi de 6 ianuarie de aproape 7 decenii. În sud şi vest, s-au înregistrat 8-12 grade. Iar pe parcursul zilei, temperaturile au continuat să urce la valori record pentru această perioadă. La amiază, jumătate din ţară se încălzea la 15 grade, cu maxime chiar de 17-18. Şi în Bucureşti a fost vreme de primăvară, aşa că multă lume a ieşit la plimbare.

Vremea însă se va schimba radical din cauza ciclonului care afectează deja o mare parte din Europa și care va ajunge de mâine seară și în România.

Vine frigul în toată țara

Bianca Podosu, reporter Observator: Sunt ultimele zile de vreme fruumoasă în capitală cu o maximă de 12 grade.De luni însă vremea se schimbă şi o să avem temperaturi normale pentru această perioadă cu valori cuprinse între -5 şi -7 grade iar de marţi aşteptăm şi ninsori.

Pe acelaşi subiect

În ţară va fi şi mai frig.

Mihai Timu: Aşteptăm chiar ger, temperaturi sub -10 grade, în Maramureş în Transilvania , În mare parte din Moldova , e posibil să atingem chiar valori de -18 -20 de grade. Vom vorbi şi de precipitaţii , la început ploi dar care se vor transforma destul de repede pe măsură ce aerul rece pătrunde în lapoviţe şi ninsori

Toată săptâmâna viitoare, ţara va fi sub efectul vortexului de origine polară. Cele mai mici temperaturi se vor înregistra însă marţi şi miercuri, în nord est şi centru. Vântul va bate puternic în jumătatea estică iar la munte vom avea ninsori abundente. Stratul proaspăt de zăpadă va fi de până la 15cm. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » România, lovită de un vortex polar săptămâna viitoare. Locul în care temperaturile vor scădea la -20 de grade Celsius: "Aşteptăm ger"