Antena Meniu Search
x

Foto Alertă meteo de ploi abundente în 6 judeţe până duminică. Cod galben şi portocaliu de vreme rea în alte 23 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii abundente în şase judeţe din sudul şi sud-estul ţării, valabilă până duminică seara.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 25.11.2023, 12:10

Potrivit ANM, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente și se vor acumula 50-60 l/mp și izolat 70 l/mp. Avertizarea este în vigoare de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 18.00.

Alertă meteo de ploi abundente în 6 judeţe până duminică. Cod galben şi portocaliu de vreme rea în alte 23 de judeţe

ANM

Cod portocaliu de viscol

De asemenea, va fi Cod portocaliul în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, unde va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85-90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Pe acelaşi subiect

În Carpații Meridionali și de Curbură, zone montane din județele Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbivița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin, vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90-110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. Codul portocaliu de viscol va fi în vigoare de duminică de la ora 2.00 până la ora 16.00.

Cod galben de vânt şi ploi

O avertizare Cod galben va fi în vigoare în județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți și București. În aceste zone vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută. Avertizarea Cod galben este valabilă de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 18.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Vremea » Alertă meteo de ploi abundente în 6 judeţe până duminică. Cod galben şi portocaliu de vreme rea în alte 23 de judeţe