Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme rea în 4 judeţe. Primul cod portocaliu de ploi şi vijelii, cu tunete şi fulgere, emis vreodată de ANM în luna noiembrie

Vremea în România ia o turnură neobişnuită, după zile la rând cu temperaturi şi condiţii meteo... ca de vară. Meteorologii ANM au emis avertizări Cod portocaliu de averse și vijelii pentru patru județe, inclusiv Constanța. Este primul Cod portocaliu nowcasting din istorie emis de ANM în luna noiembrie.

de Redactia Observator

la 04.11.2023, 15:38

Alertă meteo de vreme rea în 4 judeţe
Alertă meteo de vreme rea în 4 judeţe

Meteorologii au emis sâmbătă avertizări Cod portocaliu de averse și vijelii pentru județele Constanța, Tulcea, Brăila și Ialomița.

Alertă meteo Cod portocaliu în 4 judeţe

Sunt vizate județele Constanța, Tulcea, Brăila, precum și localitățile Făcăeni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiței, Vlădeni, Giurgeni din județul Ialomița. În aceste zone se vor semnala vijelii puternice, cu rafale de 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, izolat grindină și local averse torențiale care vor acumula 20-25 l/mp.

Avertizările sunt în vigoare până la ora 16:30 în Brăila și Ialomița și 17:00 în Constanța și Tulcea.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de ploi, furtuni şi vijelii în 15 judeţe din ţară. Zonele vizate de avertizare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineață, o avertizare Cod galben de vreme severă. Sunt vizate Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei până la ora 23:00. 

În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h, izolat vijelii puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.

Meteo Bucureşti. Vremea, sâmbătă, în Capitală

Vremea va fi instabilă, cu posibile averse și intensificări ale vântului, sâmbătă, în Capitală, potrivit prognozei speciale emise de ANM. Vremea va fi în general instabilă, se arată în prognoza valabilă până sâmbătă la ora 23.00.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse moderate cantitativ (în general de 20-30 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului (rafale în general de 55-60 km/h). Temperatura maximă va fi de 18-19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme rea în 4 judeţe. Primul cod portocaliu de ploi şi vijelii, cu tunete şi fulgere, emis vreodată de ANM în luna noiembrie