Antena Meniu Search
x

Video Luna noiembrie, cu temperaturi peste normalul perioadei. Când este aşteptată prima zăpadă

Un bilanţ este foarte simplu: 5 luni de vară în 2023. Şi, cel puţin deocamdată-fără toamnă. Iată ce urmează în luna noiembrie şi când vom avea prima zăpadă. 

de Simona Căpşună

la 31.10.2023, 12:57

Vezi și

„Pentru zilele următoare se preconizează în continuare vreme anormal de caldă. Joi va fi o mică scădere, undeva spre 19 grade Celsius, în condiţiile în care traversează ploile ţara, după care temperaturile vor reveni la cele foarte ridicate. Şi aşa vom continua aproape întreaga lună noiembrie. Cel puţin primele două săptămâni vor fi cu mult peste cele normale”, susţine Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Prima zăpadă aşteptată 

Despre şansele de a avea zăpadă în acest an, specialiştii spun că „prima zăpadă este posibilă abia după luna decembrie”.

În ceea ce priveşte seceta excesivă, meteorologul spune că sunt şanse ca ploile ce sunt aşteptate în luna noiembrie să mai îndrepte lucrurile. „Pentru agricultură este o situaţie extrem de gravă pentru sudul şi estul ţării, comparam cu anul trecut, era mai mică zona cu secetă excesivă. Noiembrie se prefigurează o lună cu mai multe precipitaţii, ele sunt deja active, avem un cod pe partea de vest a ţării, vor fi în trecere cam peste toată ţara în fiecare săptămână. La nivelul întregii luni, tendinţa este de exces de umiditate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Luna noiembrie, cu temperaturi peste normalul perioadei. Când este aşteptată prima zăpadă