Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă România. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 17 județe, până diseară

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii. Alerta meteo, care afectează 17 judeţe, total sau parțial, intră în vigoare astzi, la ora 12.00, și expiră diseară, la ora 21.00.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.06.2022, 11:02

Conform avertizării meteorologilor ANM, de joi, de la ora 12:0 până la ora 21.00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în 17 judeţe.

În Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Banat și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină și vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Caraș Severin.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Prognoză specială pentru Bucureşti. Vreme călduroasă joi, cu posibile ploi seara

Vremea, în Bucureşti, se menține apropiată de normalul termic al perioadei, cu temperaturi de 27 de grade joi, anunţă meteorologii. Spre seară sunt posibile ploi și descărcări electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie informează, în prognoza specială pentru București, valabilă joi între orele 12.00 - 21.00, că vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei.

Cerul va fi variabil și, mai ales spre seară, vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă România. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 17 județe, până diseară