Antena Meniu Search
x

Alerte meteo cod portocaliu şi galben cu efect imediat. Furtuni puternice lovesc mai multe judeţe în următoarea oră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări nowcasting cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru mai multe judeţe din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări nowcasting cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru mai multe judeţe din ţară.

Astfel, până la ora 15.00, este în vigoare o alertă cod portocaliu de vreme extremă în judeţul Călăraşi, localităţile Fundulea, Lehliu Gară, Mânăstirea, Ulmeni, Curcani, Mitreni, Spanțov, Ileana, Lupșanu, Chiselet, Dorobanțu, Sărulești, Alexandru Odobescu, Valea Argovei, Nana, Tămădău Mare, Luica, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu.

Potrivit ANM, în aceste zone se vor semnala averse care vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă ale vântului, izolat cu aspect de vijelie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări nowcasting cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru mai multe judeţe din ţară
Pe acelaşi subiect

De asemenea, tot în următoarea oră este valabil un cod portocaliu de fenomene periculoase în județul Tulcea, localităţile Chilia Veche, Nufăru, Beștepe, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi.

Aici vor fi averse torențiale ce vor depăși 30 - 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de medii dimensiuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

În Constanţa, până la ora 14.30, este valabil o avertozare cod portocaliu de ploi torenţiale în județul Constanta, localităţile Albești, Comana.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 30 - 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de medii dimensiuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Meteorologii avertizează că în vigoare este şi un cod galben de vreme severă în judeţul Arad.

Avertizarea vizează localităţile: Lipova, Ineu, Șiria, Pâncota, Sebiș, Târnova, Gurahonț, Zăbrani, Ghioroc, Bocsig, Buteni, Săvârșin, Beliu, Craiva, Seleuș, Almaș, Cermei, Bârzava, Covăsinț, Tauț, Conop, Păuliș, Vărădia de Mureș, Birchiș, Bârsa, Petriș, Archiș, Dieci, Chisindia, Pleșcuța, Dezna, Hășmaș, Brazii, Ususău, Cărand, Moneasa, Bata, Șilindia, Ignești, Șiștarovăț.

Se vor semnala: averse ce vor cumula 25...30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de dimensiuni mici, descărcări electrice.

De asemenea, în judeţul Bihor, până la ora 15:00, este valabil o avertizare cod galben de averse ce vor cumula 25...30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de dimensiuni mici şi descărcări electrice.

În Satu Mare, o alertă cod galben de vreme severă este valabilă până la ora 15:30. Se vor semnala averse care vor cumula local 25 ... 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Avertizare cod galben şi portocaliu de vreme severă în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, astăzi, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă emise duminică.  

Astfel, în intervalul 10 iulie, orele 10.00 - 21.00, este valabilă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, astăzi, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă

În cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20...25 l/mp.

De asemenea, în intervalul 10 iulie, orele 10.00 - 18.00, este valabil un cod portocaliu de ploi abundente.

Potrivit ANM, în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Alerte meteo cod portocaliu şi galben cu efect imediat. Furtuni puternice lovesc mai multe judeţe în următoarea oră