Antena Meniu Search
x

ANM a emis un nou cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă în Capitală și 39 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben și portocaliu de ploi și vijelii, valabile în următoarele ore. De asemenea, din această seară până vineri specialiștii au anunțat o informare meteo de vreme severă în toată țara.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.06.2021, 11:30

Meteorologii au emis luni o avertizare cod porticaliu de averse și vijelii, valabilă în 7 județe. Potrivit ANM, zonele vizate sunt județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și în zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea. În aceste zone vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40-60 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

În Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Harghita, Covasna, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Sibiu și Brașov este în vigoare codul galben. 

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Avertizarea este în vigoare luni, între orele 11.00 și 22.00.

Pe acelaşi subiect

Informare de ploi torențiale și disconfort termic în toată țara, din această seară până vineri

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și disconfort termic      

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...50 l/mp.      

Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și  Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Ploi și caniculă în Capitală

Meteorologii anunță că până spre sfârșitul săptămânii la București vor fi precipitații, în special după amiaza. De asemenea, se va încălzi treptat, iar spre sfârșitul perioadei va fi caniculă, precizează specialiștii. Potrivit informării, luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă pot fi în medie de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Începând de marți până vineri noaptea, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. În special în timpul după-amiezii și al serii, probabilitatea pentru averse torențiale și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul se va intensifica în timpul ploilor și vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Vremea va deveni călduroasă, caniculară în zilele de joi și vineri, iar disconfortul termice va fi accentuat. Vor fi maxime de 32...36 de grade și minime 16...20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » ANM a emis un nou cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă în Capitală și 39 de județe