Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto ANM anunță ploi și vijelii puternice, sâmbătă, în a doua parte a zilei. Canicula se menține azi și mâine în majoritatea zonelor

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o nouă avertizare cod galben de caniculă. Alerta este valabilă pentru ziua de sâmbătă și vizează cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi care se vor situa între 33 şi 37 de grade. În a doua parte a zilei, sunt așteptate vijelii puternice în regiunile vestice și sud-vestice.

De Redactia Observator la 04.08.2023, 15:00
Vezi și

Valul de caniculă se extinde vineri în toată țara și va fi caniculă în toate zonele, potrivit ANM. Sâmbătă, disconfortul termic se va menține ridicat, însă după-amiaza vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sud-vestice.

Coduri galben și portocaliu de caniculă în toată țara

Astfel, vineri (4 august), valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va

depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

Pe acelaşi subiect

Meteorologii au menținut codul portocaliu de caniculă pentru ziua de vineri. 

Astfel, canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Vijelii puternice în regiunile vestice și sud-vestice, din după-amiaza zilei de sâmbătă

Sâmbătă (5 august) în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade. Din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice și sudvestice.

Caniculă, vineri, în Capitală

Vremea va fi caniculară cu temperaturi maxime de 39 de grade Celsius, vineri, în București, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă de ANM. Conform acesteia, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Vineri temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar sâmbătă va fi de 35-36 de grade. Temperatura minimă va fi de 19-22 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » ANM anunță ploi și vijelii puternice, sâmbătă, în a doua parte a zilei. Canicula se menține azi și mâine în majoritatea zonelor