Antena Meniu Search
x

Vremea 7 august - 4 septembrie 2023. Răcire bruscă la începutul săptămânii viitoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul  2023. Potrivit specialiștilor, vremea se răcește la începutul săptămânii viitoare, o încălzire fiind prognozată din data de 10 august. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.08.2023, 08:19

Meteorologii ANM au emis vineri, 4 august 2023, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. 

"La începutul săptămânii viitoare, un trasport de aer mai rece de origine maritim polar va influența regiuni din vestul, sud-vestul, centrul şi nordul țării. În aceste zone vremea va deveni rece pentru prima decadã a lunii august, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. O încălzire este prognozată din data de 10 august, când regimul termic se va apropia în sud și sud-vest de pragul caniculei. Vor fi și averse, posibile vijelii, însoțite de descãrcãri electrice în zonele montane, deluroase şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 32 de grade, în creștere spre finalul săptâmânii viitoare", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Precipitații mai însemnate cantitativ sunt așteptate în Moldova, Nordul Transilvaniei și zonele montane. Valorile termice vor reveni la normalul perioadei în săptămâna 14 - 21 august, iar luna august se va încheia cu vreme calduroasă în sud-est, sud-vest.

Pe acelaşi subiect

Vremea 7– 14 august 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 14 – 21 august 2023

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 21 – 28 august 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 28 august – 4 septembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Vremea » Vremea 7 august - 4 septembrie 2023. Răcire bruscă la începutul săptămânii viitoare