Antena Meniu Search
x

Au intrat în vigoare avertizările cod galben şi portocaliu de vreme severă. Vânt puternic în aproape toată ţara, ninsori şi viscol la munte

Luni dimineaţă, la ora 8.00, au intrat în vigoare avertizările cod galben şi portocaliu de vreme severă, care vizează aproape toată ţara. Astfel, până la noapte, va fi vânt puternic în majoritatea regiunilor. La munte, meteorologii anunţă viscol şi ninsori.

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 08:36

Vremea rea va fi luni în mai multe regiuni ale României.

Avertizarea cod galben de "intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării și precipitații moderate cantitativ la munte" este valabil[ luni, 5 februarie, în intervalul orar 8.00-22.00. Potrivit ANM, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15....20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1.700 de metri va ninge viscolit.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de vreme severă

meteoromania.ro

Cod portocaliu de ninsori şi viscol la munte

Pe acelaşi subiect

Tot luni în intervalul orar 8.00-22.00 va fi în vigoare și o avertizare cod portocaliu.

Este vorba despre intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. În zona înaltă (la altitudini de peste 1.700 de metri) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va fi foarte redusă, a precizat Administraţia Naţională de Meteorlogie.

Saptămâna aceasta temperaturile vor fi de luna mai, 20 de grade, cu 15 peste normalul perioadei. Recordul pentru luna februrarie a fost în 2016 când s-au înregistrat 26 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Au intrat în vigoare avertizările cod galben şi portocaliu de vreme severă. Vânt puternic în aproape toată ţara, ninsori şi viscol la munte