Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Capitala şi 14 judeţe, sub avertizare de furtuni în următoarele ore. Este cod galben de ploi torenţiale până la 15.00

Capitala şi 14 judeţe se află sub avertizare de vreme severă, până la ora 15.00. Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică şi averse însemnate cantitativ. De asemenea, până mâine, la ora 12.00, este valabilă o informare de ploi în toată ţara. 

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 08:49

ANM anunţă ploi şi vijelii în toată ţara, până joi dimineaţă. 

Potrivit informării meteorologice, aflată în vigoare până joi, 12 septembrie, la ora 10.00, temporar va ploua în toată țara. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Capitala şi 14 judeţe, sub cod galben de ploi

Articolul continuă după reclamă

Până miercuri, la ora 15.00, ANM anunţă instabilitate atmosferică şi averse însemnate cantitativ în Bucureşti şi 14 judeţe. Sunt afectate zone din Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Pe acelaşi subiect

Locuitorii din aceste regiuni trebuie să se pregătească pentru perioade cu averse torențiale, însoțite local de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea 11 septembrie. Se răcește semnificativ în toată țara

Valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua precedentã în vest, centru şi nord, dar în scãdere în sud-sud-est, se vor situa în marea lor majoritatea în jurul celor specifice datei, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorãri, temporar mai accentuate şi va ploua în jumãtatea de est a teritoriului şi local în rest.

În Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torenţiale, local însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp. În celelalte regiuni local va ploua moderat cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane, precum şi în restul Moldovei, iar vântul va sufla slab şi moderat. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade. Izolat, noaptea, se va forma ceaţã. 

Presiunea atmosferică va avea valori foarte coborâte, în special în regiunile sud-estice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Vremea » Capitala şi 14 judeţe, sub avertizare de furtuni în următoarele ore. Este cod galben de ploi torenţiale până la 15.00