Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum va fi vremea în luna septembrie. Vara se încheie cu cod galben de furtuni şi vijelii

Vara se încheie cu ploi în aproape toată ţara. În satele din Bistrița-Năsăud, şosele întregi au fost acoperite de un covor de grindină, iar în Cluj-Napoca a plouat în jumătate de oră cât pentru o lună, aşa că multe străzi au fost complet inundate. În Iaşi, vijelia puternică de cod portocaliu a doborât zeci de copaci, iar traficul a fost complet blocat de puhoaie. Vremea rea a cuprins şi litoralul. La Eforie, valurile de peste un metru şi jumătate i-au făcut pe salvamari să arboreze steagul roşu. 

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 14:16

Ne aşteptăm la o vreme schimbătoare şi în zilele următoare. Dar septembrie se anunţă caniculară, ca o lună de vară. Calendaristic însă, odată cu această săptămână ia sfârşit o vară record din punct de vedere meteorologic.

"Vremea s-a schimbat brusc şi după 20 de zile consecutive cu coduri de caniculă de toate culorile, o să avem doar un cod, şi acesta este doar de ploi şi vijelii, care vizează Dobrogea, Bărăganul şi sudul Moldovei. Plouă şi în celelalte zone din ţară, prin sud, prin centru, prin est, dar ca să fie cod galben trebuie să atenţionăm populaţia cu privire la cantităţi mari de apă de până la 40L/mp şi la vijelii puternice.

Ce urmează după o vară cu temperaturi record

Vezi și

În zilele următoare, vom avea încă două zile cu posibile coduri de ploi, iar în weekend se termină cu aversele şi revin temperaturile de 35 - 36 de grade. Pragul caniculei, dar nu cu forţa din mijlocul verii. Săptămâna viitoare vor fi ceva ploi foarte slabe, miercuri, poate în weekend să plouă mai mult în Ardeal.

Deocamdată, în septembrie, estimările indică faptul că toată luna, temperaturile vor fi peste cele normale, adică maxime de 28 - 29 de grade la început şi undeva la 23 de grade la final. Toate săptămânile se anunţă cu valori mai ridicate şi cu siguranţă şi cu zile caniculare, dar din păcate nu este o lună bogată în precipitaţii. Septembrie este o lună în care temperaturile scad foarte încet şi asta datorită faptului că se micşorează ziua. Vara se va încheia astronomic pe 22 septembrie", a explicat Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Vremea » Cum va fi vremea în luna septembrie. Vara se încheie cu cod galben de furtuni şi vijelii