Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclon şi cod roşu de furtuni pe litoral. Trombă marină, filmată cum se îndreaptă spre Vama Veche

Potop pe litoral! Ciclonul format în Marea Neagră a lovit cu putere judeţele Constanţa şi Tulcea. Meteorologii au emis coduri roşii de furtuni. A plouat cât pentru două luni. La Eforie, un copac a căzut peste maşinile mai multor turişti iar în Tulcea un bărbat în scaun cu rotile a rămas blocat de şuvoaie în mijlocul unei străzi. Ploile vor continua în zona Dobrogei, iar mai multe râuri sunt monitorizate de autorităţi.

de Cristina Niță

la 30.08.2024 , 19:30

La Tulcea, un bărbat de 58 de ani aflat în scaun cu rotile, care voia să traverseze şoseaua, a căzut în apa care avea peste 20 de centimetri. Mai mulţi trecători l-au ridicat şi l-au dus în siguranţă pe trotuar iar un echipaj de poliţie l-a transportat la spital. Ciclonul a lovit cu putere majoritatea staţiunilor de pe litoral încă de la prima oră a dimineţii. Meteorologii au emis un cod roşu de vreme extremă valabil 4 ore, iar autorităţile au dat mesaje RO-Alert. La Eforie, vântul a bătut cu 60 de kilometri la oră şi a provocat pagube însemnate.

Vremea începe să se încălzească din weekend

Doi turişti din Vrancea şi Bacău s-au trezit cu maşinile serios avariate după ce creanga unui copac a căzut peste ele. "Ploaia care a fost a îngreunat creanga, că el este verde pomul, nu era de tăiat, s-a îngreunat şi s-a rupt. Dacă e vina noastră, o să plătim noi, dacă e din altă vină vedem cine va plăti", a declarat Dan Chiparu, proprietarul hotelului. În Jupiter, s-au făcut poduri din paleţi pentru ca turiştii să poate traversa în unele locuri de pe faleză în care apa era de jumătate de metru. În staţiune, angajaţii parcului acvatic s-au chinuit ore întregi să pompeze apa din faţa complexului.

Vezi și

A plouat în 48 de ore cât pentru 2 luni pe litoral. În Mangalia, peste 80 de litri pe metru pătrat au inundat oraşul, iar la Constanţa, s-au înregistrat 31 de litri pe metru pătrat. Un sens giratoriu de la intrarea în oraş s-a transformat în bazin olimpic. Ieri, o trombă marină a fost văzută de pe litoralul bulgăresc cum se îndreaptă spre Vama Veche. Ploile vor continua în zona Dobrogei, iar mai multe râuri sunt monitorizate de autorităţi. "Ce mai este de zis despre acest ciclon este că în acest moment este în faza de destrămare aşa că uşor, uşor vremea se îmbunătăţeşte pe litoral chiar dacă la noapte şi mâine mai apar câteva reprize de ploaie", a declarat Robert Mantea, meteorolog ANM.

Natura a băgat în sperieţi şi oamenii din Suraia, Vrancea. Vântul a modelat mai mulţi nori în formă de sul şi a creat un peisaj neobişnuit. Imediat mai târziu, ploi torenţiale s-au abătut în tot judeţul. Vremea începe să se încălzească din weekend. "Am putea spune că începe toamna calendaristic, dar mai de grabă, meteorologic, pare că intrăm în a patra lună de vară. Vom avea peste 30 de grade în mare parte din ţară", a declarat Robert Mantea, meteorolog ANM. Cele mai ridicate temperaturi sunt aşteptate în vestul şi sudul ţării.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Vremea » Ciclon şi cod roşu de furtuni pe litoral. Trombă marină, filmată cum se îndreaptă spre Vama Veche