Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul arctic a adus temperaturi de iarnă la sfârşitul lui martie. Unde a fost înregistrat polul frigului

Europa, la răscruce de vremuri. În Franţa a fost timp perfect de plajă, dar în Spania canicula a venit deja. Peste un milion de copaci au ars în incendii de vegetaţie din cauza temperaturilor anormal de ridicate. În tot acest timp, în România am tremurat de frig. 

de Redactia Observator

la 30.03.2023, 19:54

Vezi și

A ger de crăpau pietrele la Miercurea-Ciuc. Ciclonul arctic care s-a aşezat deasupra României acum trei zile a adus temperaturi de iarnă. 

Femeie: E frig, e destul de frig.

Gabriella Lado, meteorolog: Azi dimineaţă, la staţia meteo Miercurea-Ciuc, temperatura minimă a fost de minus 11,6 grade Celsius. 

Polul frigului a fost dimineaţă la Obârşia Lotrului, minus 13 grade Celsius. Bucureştenii au tremurat şi ei. Au fost minus 6 grade în loc de cinci cu plus, cum era normal. 

Pe acelaşi subiect

La Sibiu, localnicii s-au îmbrăcat cu hainele de mers la munte. Minus şapte grade erau dimineaţă la ei. 

Tânără-reporter: Este geaca de iarnă, am avut-o toată iarna, am purtat-o şi acum. Este foarte frig. 

- Aşteptaţi primăvara?

- Da! Aştept şi vara, orice să fie cald. 

Vreme extremă şi în Europa

Vremă extremă şi în Europa de Vest. În Insulele Canare au fost temperaturi de foc: peste 37 de grade Celsius. Valul nefiresc de căldură a provocat incendii de vegetaţie extinse în Spania. Peste 4.700 de hectare s-au făcut scrum. Sute de localnici au fost evacuaţi de urgenţă, ca să nu fie înconjuraţi de foc. 

Localnic: Am avut foarte mari emoţii, pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva şi mereu mă gândeam că nu va ajunge aici (incendiul - n.r), dar a ajuns. 

Francezii se pregătesc, însă, de plajă. În sudul Franţei temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius, cu 10 mai mult decât media normală a acestor zile.

Localnic: În această dimineaţă este genial. Este bine, profităm de soare. Este magnific. 

După asemenea călduri, se pregătesc, însă, vijeliile. Furtuna Mathis se va năpusti cu rafale de peste 100 de kilometri pe oră asupra Angliei, Germaniei, Elveţiei şi Italiei, avertizează meteorologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Ciclonul arctic a adus temperaturi de iarnă la sfârşitul lui martie. Unde a fost înregistrat polul frigului