Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul care a făcut prăpad în aproape toată Europa ajunge și în România. La ce trebuie să ne așteptăm în zilele următoare

Paradisul de pe coasta Mării Mediterane s-a transformat, în câteva ore, într-un infern pentru milioane de oameni. Un ciclon a lovit cu forţa unui uragan continentul şi a adus ploi abundente, rafale de vânt şi inundaţii. În zilele următoare, ciclonul va atinge şi România. 

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 20:32

Vezi și

 În Croaţia, marea s-a revărsat pe uscat iar apa a intrat în forţă în cafenele şi restaurante. Una din staţiunile simbol de pe litoralul croat, Novi Vinodolski, unde ajung şi mulţi români vara, a fost măturată de ape.

Ciclonul care a făcut prăpad în aproape toată Europa ajunge și în România

În Serbia, autorităţile au declarat stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. Militarii au fost scoşi pe străzi pentru a ajuta oamenii să îşi evacueze locuinţele, dar şi pentru a le duce apă şi mâncare celor rămaşi prizonieri în mijlocul apelor. Un copil de doi ani a fost ucis de potop.

Şi în ţara vecină, Muntenegru, vremea rea a făcut victime. O femeie şi cei doi copii ai ei s-au prăbuşit cu maşina într-un râu în timp ce traversau podul.

Pe acelaşi subiect

Nici italienii nu au scăpat de chin. Veneţia deja se pregăteşte de ce e mai rău, pe măsură ce nivelul mării creşte şi şi ameninţă oraşul istoric. În continuare, în Italia, sunt aşteptate furtuni şi rafele de vânt de peste 100 de kilometri la oră.

Spaniolii sunt sub ameninţarea furtunii Denise. Fenomenul extrem ar putea aduce la mare vânt puternic şi valuri de 8 metri înălțime iar în Pirinei, ninsori.

Femeie: A trebuit să ne cumpărăm pelerine de ploaie.

Esre deja cod portocaliu în şapte regiuni, printre care Catalonia, Aragon sau Insulele Baleare.

Femeie: Uite cum umblăm, suntem congelaţi!

Tânăr: Asta e vreme de stat în casă şi urmărit un film.

Vremea extremă este cauzată de un ciclon care s-a format în aceste zile în Marea Mediterană şi care va aduce rafale cu putere de uragan, tornade şi precipitaţii abundente. În zilele următoare furtuna se va deplasa către estul continentului, dar puterea ei va scădea. Meteorlogii spun că la noi va aduce doar ploi din loc în loc.

Pentru cei care se pregătesc de schi, în Austria a nins abundent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Ciclonul care a făcut prăpad în aproape toată Europa ajunge și în România. La ce trebuie să ne așteptăm în zilele următoare