Antena Meniu Search
x

Cinci județe intră sub alertă de ploi puternice până duminică dimineață

Cinci județe se află, începând de sâmbătă dimineață, sub alertă Cod galben de ploi puternice. Avertizarea este în vigoare până duminică dimineață.

De Redactia Observator la 16.10.2021, 10:11
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă, alertele meteo precedente și a emis un Cod galben de ploi pentru județele Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

De sâmbătă ora 10.00 până duminică la ora 8.00, în sudul, estul și centrul țării va continua să plouă, iar în sud-est ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp în sud-estul Munteniei și în sudul Dobrogei.

Ploi, în general moderate cantitativ (10...20 l/mp) se vor semnala local în restul Munteniei și pe arii restrânse în Oltenia și sudul Moldovei. În regiunile sud-estice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45...55 km/h.

Vreme mohorâtă în București, cu ploi și vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o prognoză specială pentru București, pentru intervalul sâmbătă ora 10.00 duminică ora 8.00.

Vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilei, când se vor atinge viteze de 40...45 km/h. Temperatura maximă va fi de 12...13, iar cea minimă de 8...9 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Cinci județe intră sub alertă de ploi puternice până duminică dimineață