Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 10 judeţe, până la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de ţară, până la noapte. De asemenea, de mâine dimineaţă până duminică va fi în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, valabilă în majoritatea zonelor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.06.2021, 11:16

Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare cod galben de ploi abundente în 15 județe din țară, valabilă de miercuri, de la ora 23.00, până joi dimineața.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Covasna, Brașov, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Avertizarea va fi în vigoare de miercuri, de la ora 23.00, până joi, la ora 10.00. În intervalul menționat, în centrul și sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Coduri galben şi portocaliu de vreme severă în jumătate de ţară, până la noapte

Miercuri, până la ora 23.00, este în vigoare o avertizare cod portocaliu în 10 judeţe: Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila,Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent și se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe spații mici 50-60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70-90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h și vor fi vijelii.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

De asemenea, tot până miercuri la ora 23.00, sunt sub avertizare cod galben județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu și Ilfov. În aceste zone vor fi averse ce vor avea caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și ziolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20-30 l/mp, și pe arii restrânse 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80-90 km/h.

De joi până duminică va ploua în toată ţara

De joi, de la ora 10.00, va intra în vigoare o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, valabilă în toată țara. În sudul, estul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-50 l/mp.

Informarea meteo va fi în vigoare până duminică, la ora 22.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 10 judeţe, până la noapte