Meniu
Search
x

Galerie foto Vremea 16 iunie 2021. Se încălzește afară, temperaturile maxime ating 31 de grade în sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 16 iunie 2021. Vremea se încălzește în cea mai mare parte a teritoriului, dar va rămâne în general instabilă.

De Daniel Murărescu la 15.06.2021, 16:51

În noaptea de marți spre miercuri, în regiunile din jumătatea de est a țării și în zona Carpaților Meridionali, cerul va fi mai mult noros și mai ales în prima parte a intervalului, pe arii relativ extinse, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului (rafale în general de 45...55 km/h, iar pe litoral și la munte mai mari, de peste 80...90 km/h pe crestele Carpaților Meridionali). Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 17 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea miercuri 16 iunie 2021

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. În jumătatea de est a țării și la munte vor fi în continuare perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată: averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă, local, de 25...30 l/mp și pe spații mici 40...50 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70...80 l/mp. În restul țării cerul va fi varibil, iar înnorări, averse și descărcări electrice vor fi pe suprafețe mici; vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral și 31 de grade în Oltenia, iar cele minime între 9 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va încălzi ușor, dar va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în medie, se vor înregistra cantități de apă, în intervale scurte de timp de 10...15 l/mp, iar prin acumulare posibil de peste 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40...45 km/h. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 14...15 grade.

Vremea pe litoral

Vremea se va menține instabilă și răcoroasă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și, temporar vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 40...50 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale în general de 55...60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 23 de grade, iar cele minime vor fi de 16... 17 grade. Temperatura apei mării va fi de 17...19

Vremea la munte

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali vor fi însemnate, acestea urmând a depăși local 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 16 iunie 2021. Se încălzește afară, temperaturile maxime ating 31 de grade în sudul țării