Alertă meteo. Rafale de vânt de peste 130 km/h la munte, două județe sub cod portocaliu

De Daniel Murărescu.
Publicat: 23.01.2020, 07:14.
Actualizat: 23.01.2020, 07:28

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de vânt puternic în zona de munte a județelor Caraş-Severin și Hunedoara. Intensificări ale vântului vor fi și în Moldova, nord-estul Munteniei și Dobrogea, în cursul zilei de joi.

Cod portocaliu de vânt

ANM a emis o atenționare meteo de vânt puternic

Profimedia Images

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de vânt puternic în zona de munte a județelor Caraş-Severin și Hunedoara. Intensificări ale vântului vor fi și în Moldova, nord-estul Munteniei și Dobrogea, în cursul zilei de joi.

Potrivit meteorologilor, se așteaptă intensificări ale vântului cu viteze care vor depăși la rafală 120-130 km/h în zona de munte a județelor Caraş-Severin și Hunedoara, peste cota 1.800. Atenționarea expiră la ora 08:00.

ANM a mai emis un cod galben valabil până joi, la ora 20:00. Mai exact, în Carpaţii Meridionali şi local în Orientali vor fi intensificãri ale vântului cu viteze la rafală de peste 90...100 km/h.

În Moldova, vântul se va intensifica treptat și va atinge joi, la rafală, 70...80 km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în nord-estul Munteniei şi în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 55...65 km/h.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.