Antena Meniu Search
x

Cod roșu de ploi torențiale în Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți. În doar câteva ore, va ploua cât pentru o lună

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu de ploi torențiale abundente în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți. Alerta de vreme severă va intra în vigoare diseară, de la ora 20.00, și este valabilă până marți dimineață, la ora 8.00. Potrivit specialiștilor, în doar câteva ore va ploua cât pentru o lună. În Capitală, meteorologii anunță temperaturi de 29 grade Celsius.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 10:39

Avertizarea cod roșu de vreme severă este valabilă în intervalul 12 iunie, ora 20.00 - 13 iunie, ora 8.00. Astfel, potrivit meteorologilor, în judeţele Mehedinţi şi Gorj şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Vâlcea şi Hunedoara, vor fi averse torenţiale şi abundente.

Cantitãţile de apã vor depãşi în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70...80 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben, roșu și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de vreme severă în 16 județe

Pe acelaşi subiect

De asemenea, ANM a emis și avertizări cod portocaliu și galben de vreme severă.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 10

Fenomene vizate: averse torențiale, grindină

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov  și Prahova vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10 – 13 iunie, ora 12

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Cod portocaliu de inundații pe râuri din Vâlcea și Gorj

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni dimineața, o avertizare cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Vâlcea și Gorj. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Ionești, Olteț – bazin amonte S.H. Oteteliș, Cerna – bazin amonte S.H. Măciuca, județele: Vâlcea și Gorj. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bistrița – bazin superior. 

Avertizarea este în vigoare până la ora 12.00.

Temperaturi maxime de 29 de grade, luni, în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie au transmis prognoza specială pentru București. Astfel, luni, vremea va fi normală termic în Capitală. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru averse redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Cod roșu de ploi torențiale în Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți. În doar câteva ore, va ploua cât pentru o lună