Antena Meniu Search
x

Vremea 12 iunie - 10 iulie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius și un nou val de ploi torențiale, vijelii și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 iunie - 10 iulie 2023. Vremea va fi în general instabilã, iar temperaturile vor fi în scãdere la începutul săptămânii viitoare. Specialiștii anunță un nou val de ploi abundente, vijelii și grindină.

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 11:19

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 12 iunie - 10 iulie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius și un nou val de ploi torențiale, vijelii și grindină - Observator

Meteorologii ANM au emis vineri, 9 iunie 2023, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. 

"Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor fi în scãdere la începutul săptămânii viitoare. Vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în jumãtatea de vest a ţãrii. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate în vest, centru sud-vest, nord-vest și în zonele montane. Pe alocuri va cãdea grindinã, iar vântul va avea intensificãri de scurtã duratã asociate ploilor cu posibile vijelii. Regimul termic va fi mai ridicat în partea de sud, sud-est, est, unde valorile termice se vor apropia de 30 grade Celsius", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 12 - 19 iunie 2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de vest și de sud-vest a țării.

Pe acelaşi subiect

Cu excepția extremității de est și de sud-est a țării, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea 19 - 26 iunie 2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare.

Prognoza meteo 26 iunie - 3 iulie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Vremea 3 - 10 iulie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 12 iunie - 10 iulie 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius și un nou val de ploi torențiale, vijelii și grindină