Antena Meniu Search
x

Coduri galben şi portocaliu de vijelii puternice în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă

Administraţia Naţional de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă în România. Potrivit specialiştilor, în zonele vizate va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.08.2021, 10:22

Meteorologii anunță cantități de apă ce vor depăși 60 de litri pe metru pătrat, grindină și vijelii. Potrivit specialiştilor, va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate intră în vigoare la ora 12.00 şi este valabil până miercuri, 25 august, la ora 10.00.

meteoromania.ro

În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Cod portocaliu de ploi şi vijelii puternice

Interval de valabilitate 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00

În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

Cod galben de vreme severă până joi dimineaţă

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00

meteoromania.ro

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp, potrivit ANM.

Se strică vremea în București. Prognoză meteo specială

De marți ora 12.00 până miercuri la ora 10.00, vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cele minime vor fi de 16...18 grade.

Începând de miercuri ora 10.00 până joi ora 10.00, vremea va deveni instabilă. Înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Coduri galben şi portocaliu de vijelii puternice în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă