Antena Meniu Search
x

Cum va fi vremea de Paște. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 - 23 aprilie. Potrivit specialiștilor, vremea va avea tendință de încălzire, în perioada Paștelui, însă nu vor lipsi nici ploile.

de Redactia Observator

la 10.04.2023, 13:05

Cum va fi vremea de Paște. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Observator

ANM a emis luni, 10 aprilie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"În următoarele două săptămâni, valorile termice vor avea variații pe tot parcursul intervalului. Sărbătorile Pascale vor fi cu ploi în mare parte din țară, vor fi averse cu tunete, fulgere, posibil însoțițe și de căderi de grindină. Duminică, temperaturile maxime pot atinge în sud, sud-vest și vest valori de 17...19 grade, mai rece în depresiuni, Moldova și la munte. În sud-vest, munte cantitățile de precipitații pot fi mai însemnate", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

În următoarele două săptămâni, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere ușoară. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor oscila între 15 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie și cele mai scăzute în 14 aprilie, dar și în creștere de la 16 la 20 de grade după data de 15 aprilie. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 3 și 8 grade, cu variațiile semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 6 grade. 

Pe acelaşi subiect

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 14, 15, 17 și 18 aprilie, când vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

Prognoza meteo în Crișana

Pe tot parcursul intervalului, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere mai ales la valorile diurne. Mediile regionale maximelor termice vor oscila între 14 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie și cele mai scăzute la începutul intervalului și în ziua de 14 aprilie și în creștere de la 16 la 19 de grade după data de 15 aprilie. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade, cu variații semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14...18 aprilie, semnificativ în zilele de 14 și 15 aprilie când vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

Vremea în Transilvania

Valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. La mijlocul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi în creștere de la 13 la 17 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor oscila între 14 și 17 grade. Mediile regionale ale temperaturilor nocturne vor avea tendința de creștere ușoară de la 1...2 grade la începutul primei săptămâni, până spre 4...5 grade în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, semnificativ la începutul acestui interval, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

Prognoza meteo în Maramureș

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea variații de la o zi la alta, cu medii regionale ale maximelor între 13 și 16 grade. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 15...16 grade spre 18 grade. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 1 și 5 grade, cu variații semnificative la

mijlocul primei săptămâni. După data de 14 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14...18 aprilie, semnificativ în data 15 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

Vremea în Moldova

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 13 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 17...18 grade. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade, creșterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

Prognoza meteo în Dobrogea

În prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 12 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua săptămână, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 16...17 grade.

Temperaturile minime vor avea medii cuprinse între 5 și 8 grade, creșterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 11 și 12 aprilie și în intervalul 17-21 aprilie, când vor fi cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Muntenia

În prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18...19 grade. Minimele termice vor avea medii cuprinse între 4 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în primele zile ale intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, dar și după data de 17 aprilie.

Prognoza meteo în Oltenia

În prima jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 și 19 grade și ale minimelor între 3 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18...19 grade, iar ale celor minime vor oscila ușor în jurul a 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, dar și după data de 17 aprilie.

Vremea la munte

În prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele termice, în medie, se vor situa între -3 și 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de creștere ușoară, cu medii ale maximelor de 6...8 grade și ale minimelor de -1...1 grad. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantități de precipitații mai însemnate și din nou după data de 17 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Paște. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni