Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Dezastru! Îţi era frică afară, că te omoară". Locul din ţară unde grindina a distrus tot în cale. Pe jos a rămas covor de gheaţă

Vremea a trecut iaraşi brusc dintr-o extremă în alta. Sunt furtuni în aproape toată ţara. În vest, vijeliile şi grindina au spulberat munca oamenilor, au pus la pământ livezi, grădini şi câmpuri întregi. Iar în Capitală, în saloanele unui mare spital plouă ca afară peste bolnavi. Meteorologii spun că în weekend se face din nou foarte cald. 

de Ana Maria Munteanu

la 25.07.2024 , 20:12

După câteva săptămâni de caniculă, furtuni violente mătură ţara. În Mehedinţi, s-a aşternut un covor gros de gheaţă. Grindina a ciuruit grădinile şi livezile. "Vai de mama noastră, am muncit de pomană, am muncit de pomană!", se vaită un localnic.

Furtuni şi vijelii în toată ţara

Oamenii au izbucnit în plâns când şi-au văzut munca lor cum se duce pe apa sâmbetei. "Păi dacă bătu atât de mult, că doar nu... atât de mult bătu că ziceai că e... Eu zisei că nu mai scăpăm. Şi florile le-a rupt, tot. Ce să mai avem? La ce să mai stăm aici? Să cumpărăm tot din oraş cu o pensie de o mie de lei?", spune o femeie. "Strugurii, tot. Mi-a dărâmat bolta, nu mai e nimic. Tot. Dezastru. Şi pe acolo, peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară", adaugă un bătrân.

Vezi și

Şi în Capitală a fost rupere de nori, iar temperatura a scăzut cu 10 grade în mai puţin de o oră. Autorităţile au trimis un mesaj Ro-Alert în care au recomandat oamenilor să nu iasă din case. După câteva minute de ploaie torenţială au apărut şi primele probleme. 

Pe acelaşi subiect

"Canalizările care nu fac faţă unei cantităţi mai mari de apă reuşesc să transforme drumurile din Bucureşti în adevărate capcane pentru şoferi. De exemplu, în doar câteva minute de ploaie de vară, pe această porţiune de drum din nordul Capitalei apa trece deja de nivelul gleznelor", arată Ana-Maria Munteanu, reporter Observator.

A plouat peste pacienţi în spitalul Elias

În spitalul modular de la Elias, construit în pandemie, plouă ca afară. Imaginile filmate acolo arată cum apa cade pe pacienţi, iar personalul medical a adus mai multe găleţi în saloane: "În rezerva opt plouă pe pacient... Găleţi puse. Cum să dau eu pacientul, în care parte să dau pacientul? Că indiferent cum întorc patul, tot plouă pe el. Uitaţi-vă cum plouă aici. Jos e lac. În camera de gardă, a plouat pe perete, s-a scurs pe prize. Aparatura a luat-o cam razna".

Conducerea unităţii medicale promite că va face reparaţii şi anunţă că niciun pacient nu s-a aflat în pericol din cauza ploii. 

Şi Gara de Nord a fost inundată. O ţeavă s-a spart şi a refulat în apropierea peroanelor, unde zeci de călători aşteptau trenul. Ca la fiecare ploaie puternică, mai mulţi copaci au căzut iar pompierii au fost chemaţi să cureţe drumulri şi parcările

În sectorul 3, unii oamenii au crezut că a început să cadă lapoviţă în toiul verii. Meteorologii spun că a fost doar grindină. Potop a fost şi în Iaşi, unde pe străzi s-au format râuri.

Cod galben de ploi şi instabilitate atmosfercă vor mai fi şi mâine, însă în weekend temperaturile cresc iarăşi până la 33 de grade, iar cerul va fi senin. 

Ana Maria Munteanu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Vremea » "Dezastru! Îţi era frică afară, că te omoară". Locul din ţară unde grindina a distrus tot în cale. Pe jos a rămas covor de gheaţă