Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Avertizare Cod Portocaliu de furtună. Rupere de nori în 3 județe din țară

Meteorologii au emis, joi, o nouă avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse, descărcări electrice şi vânt puternic, valabilă în ora următoare pe raza a trei judeţe din zona Munteniei.

de Redactia Observator

la 25.07.2024 , 16:19

furtună
Avertizare Cod Portocaliu de furtună. Rupere de nori în 3 județe din țară - Profimedia Images (arhivă)

Astfel, până la ora 17:00, în judeţele Argeş (localităţile: Costeşti, Buzoeşti, Lunca Corbului, Suseni, Căteasca, Răteşti, Rociu, Oarja şi Săpata), Ilfov (în: Periş, Baloteşti, Snagov, Ciolpani şi Corbeanca) şi Dâmboviţa (la: Corneşti, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocăneşti, Braniştea, Conţeşti, Niculeşti, Sălcioara, Butimanu, Cornăţelu şi Bilciureşti) se vor semnala averse torenţiale (cu acumulări de apă între 25 şi 40 l/mp), frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Avertizare de furtuni în 26 de județe și București

Articolul continuă după reclamă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă. Joi, între orele 12.00 și 23.00, este valabil în București și 26 de județe un Cod Galben de de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii (rafale în general de 50...70 km/h) și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Vremea » Avertizare Cod Portocaliu de furtună. Rupere de nori în 3 județe din țară