Antena Meniu Search
x

Dimineață de toamnă cu temperaturi tropicale. În mai multe zone s-au înregistrat valori termice record pentru această perioadă

Noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi cu 5 - 10 grade peste normalul perioadei, meteorologii numind vorbind despre "nopți tropicale". Cel mai cald a fost în sud și în sud-est. 22 de grade s-au înregistrat în Constanța, 22 grade la Gura Portiței, 21 grade în Călărași, Oltenița, Alexandria. Cald a fost și în zona Capitalei, 20 s-au atins la stația meteo București - Filaret.

de Redactia Observator

la 18.09.2021, 11:39

În această dimineață mai multe stații meteo au înregistrat recorduri termice pentru această perioadă. Noaptea trecută, valorile termice nu au scăzut sub 20 de grade Celsius, astfel meteorologii numesc nopți tropicale. Regimul termic pentru acest interval este cu 5...10 grade peste normalul perioadei. 

Cel mai cald a fost în sud și în sud-est. 22 de grade s-au înregistrat în Constanța, 22 grade la Gura Portiței, 21 grade în Călărași, Oltenița, Alexandria. Cald a fost și în zona Capitalei, 20 s-au atins la stația meteo București - Filaret, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 18 septembrie 

Sâmbătă, valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii, dar în sud şi în sud-est se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale la aceastã datã. Cerul va fi temporar noros şi va ploua, pe arii în general restrânse în jumãtatea de nord a ţãrii şi izolat în rest.

Îndeosebi în nord-vest cantitãţile de apã pe alocuri vor depãşi 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari unde va sufla cu peste 70 km/h, iar local în sud şi centru, şi pe arii restrânse în nord-est, cu viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 29 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Dimineață de toamnă cu temperaturi tropicale. În mai multe zone s-au înregistrat valori termice record pentru această perioadă