Antena Meniu Search
x

Video Elena Mateescu, director ANM: Vara 2021, în top 10 cele mai călduroase veri din ultimii 60 de ani din țară. A fost o vară de record

Se încheie o vară pe care nu o vom uita curând! Luna iunie a început cu vreme ca de toamnă, au urmat fenomenele meteo extreme tipice sezonului cald şi a fost emis chiar şi primul cod roşu de caniculă. În iulie şi august am avut când furtuni violente şi inundaţii, când arşiţă de nesuportat. Vă reamintim, cele mai fierbinţi zile ale acestei veri au fost 1 şi 2 august cand temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius la umbră, inclusiv în Bucureşti. Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat la Observator la ce ar trebui să ne așteptăm în toamna care urmează. 

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 13:23

Vezi și

Elena Mateescu, directorul general ANM: Toamna va debuta cu temperaturi specifice unei zile de vară. (...) În ultimii ani înregistrăm din ce în ce mai multe prelungiri ale antimpurilor, în perioada de tranziție. 

Elena Mateescu, directorul general ANM: Nu excludem să avem în fiecare sezon fenomene meteorologice extreme specifice. Și în anotimpurile anterioare, luna octombrie a adus strat de zăpadă nu numai în zonele montane. Cert este că anotimpul de toamnă din 2019 - 2020 a fost în top trei cele mai călduroase anotimpuri. Vara din 2021 este în top 10 cele mai călduroase veri din ultimii 60 de ani din țara noastră. A fost o vară record din mai multe puncte de vedere: primul cod roșu trimis cel mai timpuriu într-o lună iunie și am avut începând din 15 iulie până în 16 august, foarte multe zile consecutive cu temperaturi care nu au coborât sub 35 de grade Celsius.

Mai multe detalii în materialul video de mai sus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Elena Mateescu, director ANM: Vara 2021, în top 10 cele mai călduroase veri din ultimii 60 de ani din țară. A fost o vară de record