Antena Meniu Search
x

Furtuna de pe litoral a provocat inundații și de o jumătate de metru pe străzile din Constanța

În Constanţa, marea pare că s-a mutat pe străzi şi trotuare. După nici o oră de ploaie, canalizările au refulat. În unele zone, maşinile au rămas în drum, pentru că apa ajungea şi la jumătate de metru.

Vezi și

În Constanţa, marea pare că s-a mutat pe străzi şi trotuare. După nici o oră de ploaie, canalizările au refulat. În unele zone, maşinile au rămas în drum, pentru că apa ajungea şi la jumătate de metru. Oamenii şi-au căutat adăpost pe unde au putut. Cel puţin, unii dintre ei. Alţii, au făcut duş direct în stradă. Sau au alergat veseli cu copiii în braţe, prin ploaie.

Ruperea de nori a durat o jumătate de oră. Cu papucii în mâini şi prosoapele pe umeri, turiştii au luat-o la goană. Şi-au luat copiii în braţe şi au fugit. Unii au plecat de pe nisip cu tot cu umbrela de plajă.

O tânără nu a părut deloc deranjată de duşul făcut chiar pe unul din bulevardele din Constanţa. S-a plimbat relaxată prin ploaie, chiar în costum de baie, spre deliciul trecătorilor.

A fost cod portocaliu de furtună şi a plouat cu 40 de litri pe metru pătrat, iar canalizările au cedat.

Oamenii s-au îmbulzit în maşini, iar traficul a fost dat peste cap. Cozile s-au întins pe kilometri întregi.

De altfel, fenomenele extreme şi avertizările imediate devin o normalitate. O spun chiar meteorologii.

”Oamenii de acasă trebuie sa știe ca frecventa acestor fenomene și intensitatea acestora este în creștere. Dacă în anul 2011 emiteam, în medie, 1.790 de mesaje meterologice de tip now casting, în primele 6 luni ale acestui an am emis aproape 3.000”, spune directorul ANM Elena Mateescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Furtuna de pe litoral a provocat inundații și de o jumătate de metru pe străzile din Constanța