Antena Meniu Search
x

Alertă de ger năprasnic pentru România. Joi se înregistrează printre cele mai scăzute temperaturi din Europa

O alertă de ger puternic a fost emisă de specialiştii Severe Weather Europe, iar proiecţiile arată că în România va fi deosebit de frig în zilele imediat următoare, urmând a se înregistra -12, chiar şi -16 grade Celsius.

O alertă de ger puternic a fost emisă de specialiştii Severe Weather Europe, iar proiecţiile arată că în România va fi deosebit de frig în zilele imediat următoare, urmând a se înregistra -12, chiar şi -16 grade Celsius.

În raport se precizează că în România se vor înregistra temperaturi mai scăzute cu 12 grade Celsius în ultimele zile din noiembrie, faţă de cifrele normale pentru această perioadă.

Vremea va fi geroasă pe 29 şi 30 noiembrie 2018

Articolul continuă după reclamă

Specialiştii Severe Weather Europe precizează că un val de ger puternic, care vine de pe teritoriul rusesc se îndreaptă spre Europa şi va ajunge deasupra României în cursul acestei nopţi, urmând a fi prezent şi pe parcusul zilelor următoare.

Pe acelaşi subiect

Valul de aer siberian îşi va face simţită prezenţa şi în celelalte ţări europene, însă în România se vor înregistra printre cele mai scăzute temperaturi.

Specialiştii anunţă nopţi şi dimineţi deosebit de reci, cu ameliorări uşoare spre mijlocul zilei.

O alertă de ger puternic a fost emisă de specialiştii Severe Weather Europe

Temperaturi cu 12 grade mai mici ca media normală

Anomaliile de temperatură provocate de valul de frig siberian vor avea ca rezultat o scădere semnificativă, urmând a se înregistra cu 12 grade mai puţin faţă de media normală.

Şi Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de ninsori, urmând a se înregistra în toată ţara intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheață.

ANM emite Cod Galben de ninsori

În intervalul 28 noiembrie, ora 02 – 28 noiembrie, ora 20, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Viscol puternic în anumite zone din România

De asemenea, ANM precizează că în intervalul 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie, ora 10, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Alertă de ger năprasnic pentru România. Joi se înregistrează printre cele mai scăzute temperaturi din Europa