Antena Meniu Search
x

Video Ger polar și -31 de grade, în cea mai rece dimineață din ultimii 6 ani. Doi bătrâni au murit înghețați în case

Sunt 13 judeţe din ţară sub cod galben de frig, iar în această dimineaţă temperaturile au ajuns la minus 31 de grade Celsius. Până acum, valul de ger polar care a cuprins ţara a curmat două vieţi şi mai mulţi oameni au ajuns la spital cu hipotermie. Pe lângă valul de ger polar care paralizează tot, s-au întors şi ninsorile. Vremea deosebit de rece va ţine până sâmbătă. 

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 14:34

Vezi și

A fost cea mai rece dimineaţă din ultimii 6 ani la Întorsura Buzăului, acolo unde au fost înregistrate minus 31 de grade Celsius. Ger de crapă pietrele a fost şi la Târgu Secuiesc, Braşov, Joseni şi Obârşia Lotrului, unde mercurul în termometre a rămas sub minus 20 de grade Celsius. În Miercurea Ciuc a fost atât de frig încât mâncarea lăsată afară şi hainele puse la uscat îngheţau imediat.

Gerul a făcut primele victime

Temperaturile extrem de scăzute au făcut deja şi primele victime. Doi bărbaţi de 71 şi 62 de ani din Bistriţa Năsăud au murit îngheţaţi în case nopţile trecute.

Şi la Iaşi este extrem de frig. În ultimele 24 de ore, două persoane au ajuns la spital cu hipotermie şi peste 40 cu traumatisme prin cădere din cauza gheţii. În această perioadă geroasă, cel mai greu este pentru bătrânii singuri dar şi pentru angajaţii care lucrează afară.

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: Zilele cu temperaturi extrem scăzute şi ninsori sunt şi cu mai multă treabă pentru oamenii care lucrează la firmele de salubritate. Mănușile și fularul, dar și căciula sunt obligatorii pentru ei pe lângă echipamente pe care le folosesc.

În Sibiu, comercianţii care s-au încumetat să meargă în pieţe îşi învelesc legumele sub straturi de pături, de frică să nu degere. Gerul a venit şi cu ninsori în anumite zone din ţară. În Buzău, a bătut vântul cu putere şi toată zăpada a fost adusă de pe câmp pe şosea. La fel s-a întâmplat şi în Brăila, unde zăpada viscolită a acoperit drumul.

13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova se află sub cod galben de ger până sâmbătă. Vremea va intra într-un proces de încălzire de la finalul acestei săptămâni, iar în vest şi sud temperaturile vor ajunge până spre 10 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Ger polar și -31 de grade, în cea mai rece dimineață din ultimii 6 ani. Doi bătrâni au murit înghețați în case