Antena Meniu Search
x

Video "Vă rog, veniţi şi ajutaţi-ne! Salvaţi-ne!" Un student turc s-a filmat sub dărâmături și a postat imaginile pe Facebook

Există viaţă după atâta moarte! Şi speranţă în două ţări puse la pământ de forţa naturii - Turcia şi Siria. Salvatori din toată lumea şi-au dat mâna şi reuşesc un miracol în frig şi ger: scot copii şi bătrâni, în viaţă, dintre ruine. Între timp, bilanţul negru creşte: 7.800 de oameni au murit, dar numărul victimelor ar putea depăşi 20 de mii, potrivit estimărilor OMS. O echipă Observator este în Adana, cel mai mare oraş din Turcia afectat de cutremurele în lanţ şi a surprins operaţiuni dramatice de salvare. Sunt imagini apocaliptice în oraşele dărâmate de cutremure, care au puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 14:44

Vezi și

Într-o lume prăbuşită la pământ, de sub un munte de moloz, o fetiţă îşi găseşte singură calea spre lumină. Ea şi alţi copii ca ea sunt simbolul celor două ţări distruse de cutremur: Turcia şi Siria. Într-un oraş din nordul Siriei, o fetiţă a venit pe lume sub dărâmături, după ce casa familiei sale s-a prăbuşit. 

Salvatorii care au găsit-o au fost cei care i-au tăiat cordonul ombilical. Fetiţa era plină de vânătăi, dar în viaţă. Acum este în incubator, la spital. Din nefericire, nu-şi va putea cunoaşte părinţii.

Hani Maarouf, medic: Credem că s-a născut cu trei ore înainte de a fi găsită sub dărâmături, după temperatură s-a născut în jurul orei 12:00. Mama ei a adus-o pe lume sub dărâmături, dar întreaga sa familie a murit, ne-a adus-o un vecin. 

În ger, salvatorii sapă fără oprire după supravieţuitori. Şi miracolele chiar se întâmplă. Un tată cade în genunchi după ce şi-a scos copilul în viaţă din ruine. 

Pe acelaşi subiect

Student blocat sub dărâmături, salvat după ce a postat pe reţelele sociale imagini filmate chiar sub ruine

Un student turc de 20 de ani, blocat sub dărâmături împreună cu familia, a fost salvat după ce a postat pe reţelele sociale imagini filmate chiar sub ruine. Casa familiei sale s-a prăbuşit după al doilea cutremur de luni. Când a constatat că telefonul său încă funcţiona, tânărul a cerut ajutor.

Toţi cei care vedeţi aceste imagini, vă rog, veniţi şi ajutaţi-ne! Salvaţi-ne! 

După aproape şase ore, salvatorii i-au scos la lumină pe el şi pe mama sa.

Unchiul şi bunica tânărului sunt încă dispăruţi sub dărâmături. 

Româncă din Turcia: Mă doare sufletul de ceea ce se întâmplă, mai ales că puteam să fim şi noi, puteau să fie şi copiii mei în locul acelor copii. 

Misiunea de salvare e tot mai grea pe măsură ce orele trec. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un incendiu violent s-a declanşat în portul din Iskenderun, unul din oraşele cel mai grav afectate de seism în Turcia. Focul a izbucnit în zona containerelor, care au fost răsturnate de violenţa seismului. Ministerul turc al Apărării a anunţat că incendiul a fost stins cu ajutorul unui avion militar, dar jurnaliştii de la faţa locului au constatat că focul continua să ardă la aproape 48 de ore după cutremur. 

Suntem îngroziţi, este ca şi cum ne-am fi trezit în iad.

Totul este distrus, trăim ceva îngrozitor. Allah să-i ferească pe toţi de aşa ceva. 

Spitalele din Turcia si Siria sunt pline. S-au montat corturi pentru cei care mai sunt găsiţi în viaţă. Preşedintele Erdogan a decretat stare de urgență timp de 3 luni în zece orașe turcești.

Şi 7 zile de doliu naţional. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Vă rog, veniţi şi ajutaţi-ne! Salvaţi-ne!" Un student turc s-a filmat sub dărâmături și a postat imaginile pe Facebook